Breaking News

សុខភាព៖ ជីរអង្កាម


អត្ថប្រយោជន៍ ស្លឹកជីរអង្កាម

ជីរអង្កាម​មិន​ត្រឹមតែ​អាច​យកមក​ចម្អិន​ជា​ម្ហូប​បាន​នោះទេ វា​ថែមទាំង​អាច​ប្រើ​ជា​ថ្នាំ​បាន​ទៀតផង វា​មាន​វីតាមីន​C ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ទៀត ដូចនេះ​ខាងក្រោម​នេះ​យើងខ្ញុំ​នឹង​ប្រាប់​អ្នក​ពី​ប្រភេទ​ជំងឺ​ដែល​វា​អាច​ព្យាបាល​បាន​។ តើ​មាន​អ្វី​ខ្លះទៅ​?​

ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​ ​នៅពេលដែល​អ្នក​បរិភោគ​ជីរអង្កាម នោះ​វា​នឹង​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​នៃ​ឆ្អឹង​មិនឱ្យ​វា​ងាយ​ពុក ឬ​មាន​បញ្ហា​កើតឡើង​ឡើយ​។​

ការពារ​ក្រពះ​​ជីរអង្កាម​អាចធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​ដែល​អាចជួយ​ព្យាបាល​ជំងឺ​រំលាយ​អាហារ​មិនបាន​ល្អ ហើមពោះ ត្អើក ចង់​ក្អួត​ជាដើម ក្រោយ​ពេលដែល​អ្នក​ពិសារ​រួច អ្នក​នឹងមាន​អាកា​រៈ​ធូរស្បើយ​ជាមុន​។​

កាត់បន្ថយ​អាកា​រៈ​ឈឺពោះ​ពេល​មក​រដូវ​ ​នៅក្នុង​ជីរអង្កាម​មាន​សារធាតុ​ជាច្រើន​ដែល​អាចជួយ​ធ្វើឱ្យ​ស្ត្រី​មិនសូវ​ឈឺពោះ​ពេល​មក​រដូវ ដោយពេល​ដែល​រដូវ​អ្នក​ចាប់ផ្តើម​មក អ្នក​អាច​បរិភោគ​រាល់ថ្ងៃ ដោយ​មួយថ្ងៃ​អ្នក​អាច​ពិសារ​៤​ដង ម្តង​អ្នក​អាច​បរិភោគ​ចំនួន​៣០​មី​លី​ក្រាម ហើយ​ក្រោយ​ពេលដែល​អ្នក​បរិភោគ​៣​ថ្ងៃ វា​នឹង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​អា​ការៈឈឺ​ចុកចាប់​នេះ​បាន​។​

កាត់បន្ថយ​អាកា​រៈ​ធាត់​​នៅក្នុង​ជីរអង្កាម​នេះ​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​អាចធ្វើឱ្យ​អ្នក​ឆាប់​មាន​អារម្មណ៍​ថា​ឆ្អែត ម្យ៉ាងទៀត​វា​អាចជួយ​ការពារ​អ្នក​មិនឱ្យ​បរិភោគ​អាហារ​ផ្សេងៗ​ច្រើន ថែមទាំង​អាចជួយ​រំលាយ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ដែលមាន​ក្នុង​រាងកាយ​អ្នក​បាន​ទៀតផង​។​

​ការពារ​មិនឱ្យ​ឆាប់​ចាស់​​នៅក្នុង​នោះ​មាន​ពពួក​វីតាមីន​B​ដែល​អាច​ការពារ​ស្បែក​អ្នក​ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ និង​មាន​លក្ខណៈ​ទន់​រលោង និង​ម៉ត់​ទៀតផង​។​

ជៀស​ពី​ជំងឺមហារីក​ ​ក្រោយ​ពេលដែល​អ្នក​ពិសារ​វា​រួច វា​នឹង​ជួយ​អ្នក​ឱ្យ​ចៀស​ផុតពី​មហារីក​បាន ដោយសារតែ​វា​មាន​សារធាតុ​ម្យ៉ាងដែ​លអាច​ការពារ​កោសិកា​នៃ​មហារីក​មិនឱ្យ​រីកដុះដាល​ក្នុង​រាងកាយ​អ្នក​បានឡើយ ដូចនេះ​ជំងឺមហារីក​នឹង​ចាក​ឆ្ងាយ​ពី​អ្នក​៕

ប្រភព៖ health.com.kh

No comments